Home Altele VALERIU DULGHERU: „MOLDOIVANUL” IVAN CEBAN SE VREA PRIMAR
VALERIU DULGHERU: „MOLDOIVANUL” IVAN CEBAN SE VREA PRIMAR PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Wednesday, 16 May 2018 09:45

 

Cu cât e mai mică mintea cu atât e mai mare înfumurarea”

(Ezop)

            De fapt dorește acest lucru bosul Dodon, și mai mult țarul Putin ca un prim pas spre câștigarea alegerilor parlamentare din toamnă. Salvăm Capitala (de cine – de unioniști!),

apoi salvăm și țara” strigă de pe toate banerele sloganul socialistului-capitalist Ivan Ceban (kremlinezii își cunosc foarte bine scopul ceea ce nu se poate spune despre unioniștii avântați în cursa electorală cu turma!). Putin a văzut că doar cu un președinte bufon nu faci mare treabă de aceea susține pe toate căile psrm-ul lui Dodon-Greceanîi pentru alegerile din toamnă. Sunt cruciale pentru realizarea planului său Novorosia.

Să încercăm să vedem cine este acest Ivan Ceban? Face parte din generația nouă de rechini socialiști-capitaliști (sună anapoda conform teoriei lui Marx, dar și a lui Lenin!). Face „politică” de vreo 10 ani. La început a slujit la bosul Voronin în garda de făcut tărăboi în funcția de „Vanea-megafonul” (nume dat chiar de bos!) alături de fugarul (astăzi) Petrenko, Muntean ș.a. Era mare specialist în a face gălăgie, bătând în butoaie metalice goale. Apoi și-a schimbat stăpânul, alegându-l pe mai dinamicul (comparativ cu ramolitul Voronin) Dodon.

La început Vanea megafonul la noul stăpân făcea ce știa. Un an a stat liniștit în jilțul de parlamentar. Apoi după rușinoasa pierdere a Capitalei (a doua oară!) în fața lui Dorin Chirtoacă Dodon î-l desantează pe Vanea megafonul la primărie pentru a activa conform calificării – să zădărnicească pe toate căile activitatea primarului Dorin Chirtoacă. Să-i dăm cezarului ce-i a cezarului: i-a reușit. Umblând cu garduri după ei, blocând diverse construcții, transformând consiliul municipal într-o adevărată arenă de circ, exploatând la maxim unele gafe ale Primarului, în sfârșit, cu ajutorul lui Plahotniuc l-a scos pe linie moartă. Acum se stăruie să-i ia locul.

I-ați văzut pe Dodon și valetul său Ivan Ceban mărșăluind la „sărbătoarea oamenilor muncii”de 1 mai scandând (mai mult în limba rusă) diverse lozinci printre care am reținut: „Ordine, muncă, socialism”. Cine nu vrea ordine, muncă. Dacă Dodon și Ivan Ceban vor socialism atunci ar trebui să se dezică de capitaluri, de firmele pe care le rânduiește familia Ceban, de milioanele acumulate știm noi pe ce căi. Iar acest socialist se lăfăiește în lux ca un adevărat capitalist. Locuiește într-o casă cu suprafața de 230 m2 (mulți oameni ai muncii (cinstiți!) nici nu visează la un astfel de lux sau dacă totuși reușesc doar spre sfârșitul vieții). Cu un venit de 270000 lei (de 4-5 ori mai mare decât al unui profesor) și unele îndemnizații Ivan Ceban și-a cumpărat un automobil de 450000 lei! Doar în ultimii cinci ani familia Ceban a făcut o serie de tranzacții imobiliare de milioane, au creat mai multe firme (întreaga familie socialistă Ceban dețin vreo opt firme!). Cum se explică acest succes?

Mai este un moment care vorbește despre lipsa onestității candidatului la primărie. Ivan Ceban, bosul lui Dodon și ortacii lor blamează tot ce-i european, dar se hrănesc cu bani europeni. Sora, cumnatul și soția sunt angajați ai ATIC (Asociația Națională din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor din Republica Moldova) finanțată de SUA și Suedia.

Că pentru acești socialiști-capitaliști banii nu au miros știm, dar nici chiar așa. Dacă, într-adevăr, te consideri adept al ideologiei comuniste (poți respecta pe oricine care crede sincer în altceva!) atunci fii fidel acestor principii, renegă tot ce-i de proveniență capitalistă. Acești tipi fără principii, fără un crez, care stau cu fundul pe două scaune, sunt deosebit de periculoși. Și în domeniul deosebit de sensibil al credinței acești „socialiști creștin ortodocși” (sună cam anapoda, nu-i așa! Cum poți să-i iubești în aceeași măsură pe Hristos și întruchiparea satanei!) sunt procedează duplicitar: dimineața aprinde o lumânare la biserică, iar după amiază depune flori la monumentul idolului Lenin. „Nu mai e moralnu mai sunt prinţipurinu mai e nimic: enteresul şi iar enteresul” cum ar spune marele Caragiale.

Și atunci cine este acest Ivan Ceban ? Un individ fără cei șapte ani de acasă, fără principii, duplicitar socialist/capitalist, creștin/satanist. Și acest ienicer făcut la școala lui Putin îmi spune mie „să-mi iau catrafusele și s-o șterg peste Prut”. Dar de ce acest moldoivan să nu-și ia el catrafusele și s-o șteargă în Rusia lui dragă, chiar în fundul ei – în Siberia? Acolo unde s-a născut această Pavlic Morozov Z. Greceanîi în familia deportaților Bujor.

Se creează impresia că dacă pe stânga ai plasa un măgar cei vreo 40% de alegători ai stângii l-ar vota. Logică tipic rusească: gol, doar în chiloți, dar fiecare cu o rachetă subsuoară. Î-i doare în cot de bunăstarea chișinăuienilor (cu atât mai mult că mulți dintre ei, socialiștii se descurcă bine în această junglă unde hoția e la ea acasă, iar justiția e cu ochii legați.

Bani are destui (i-a dat stăpânul, iar stăpânul i-a primit de la țar!) fapt ce i-a permis să-și plaseze mutra pe toate drumurile și gardurile. Sfetnici – cât frunză și iarbă (se vedea cum se bâlbâia citind de pe foi la unul din mitingurile sale electorale „dokladul” făcut de alții despre raiul care ne așteaptă pe noi chișinăuienii în a. 2040 (atâtea dorește el să guverneze!), doar să-l alegem.

Și voi îl credeți? Eu unul, nu!

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 224 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 463 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou