Home Articol Presă Lucia Bibarţ: Ludotecă la SPITAL
Lucia Bibarţ: Ludotecă la SPITAL PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Saturday, 27 May 2017 18:34

 

 

În parteneriat cu Spitalul Clinic Județean Arad și Biblioteca Județeană Alexandru D. Xenopol, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad diversifică activitățile și serviciile oferite copiilor pe perioada spitalizării în cadrul Ludotecii care funcționează în incinta secției clinice Pediatrie II.
Din această perspectivă, astăzi directorul general al DGASPC Arad, Erika Stark a avut o întâlnire de lucru cu dr. Simona Dumitra, șef secție Pediatrie II din cadrul S.C.J. Arad și cu Cristina Duma, directorul interimar al Bibliotecii Județene. Ludoteca a fost redeschisă în anul 2015 la inițiativa directorului general Erika Stark, în urma unui efort susținut al Ofensivei Tinerilor și Organizației Tinerilor cu Inițiativă, filiala Arad, Asociaţiei „Cecilia”, Fundaţiei „Magia Cuvântului”,a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad și Biblioteca Județeană “A. D. Xenopol” Arad.
Un bibliotecar împreună cu un pshihopedagog al DGASPC Arad asigură desfăşurarea mai multor activităţi cu scop recreativ-educativ pentru copiii internaţi.
Bazându-se pe ideea că jocul este o metodă de a descoperi şi dezvolta personalitatea copilului, personalul și voluntarii ludotecii folosesc jocul pentru a depăşi dificultăţile de comunicare şi relaţionare şi pentru a îmbunătăţi raportul dintre copil şi lumea care-l înconjoară, în cazul acesta mediul spitalicesc.
"Ludoteca din incinta Secţiei de Pediatrie se doreşte a fi un loc de întâlnire unde copiii internaţi să intre în lumea poveştilor, să se joace şi astfel, cu siguranţă, şederea în spital pentru ei va fi mult mai uşoară.” declară Erika Stark, director general DGASPC Arad.

 
 
 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 551 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 235 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou