Home Articol Presă Nicolae Posta: CU MIC, CU MARE, PIETROȘIȚENII ȘI-AU COMEMORAT EROII
Nicolae Posta: CU MIC, CU MARE, PIETROȘIȚENII ȘI-AU COMEMORAT EROII PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Saturday, 27 May 2017 20:14

            Conform tradiției, în ziua în care în bisericile creștin ortodoxe se ține slujba Înălțării Domnului, se organizează o slujbă de pomenire a Eroilor neamului, a Eroilor locali, în fiecare comunitate în parte.

            La Pietroșița, în frumoasa localitate de la poalele munților Bucegi, după slujba de la fiecare biserică, enoriașii s-au deplasat spre Monumentul eroilor din centrul comunei pentru a omagia, împreună cu autoritățile locale (Primărie, Consiliul Local), eroii comunei. În prezența unei numeroase asistențe, Viceprimarul Ion Olîc a dat startul ceremoniei, iar Imnul României a fost ascultat, cu respectul cuvenit, de toți cei prezenți. Preoții parohi Eugen Popescu (Parohia Joseni) și Octavian Bunea (Parohia Lunca) au oficiat slujba de pomenire, după care au fost depuse coroane din partea Primăriei, a Școlii gimnaziale „Sfântul Nicolae” și a familiei veteranului de război Petre Iliescu, trecut de curând în neființă.

            Cel mai emoționant moment a fost excepționalul program cultural susținut de o grupă de preșcolari de la Grădinița Pietroșița, grup instruit de educatoarea Elena Veghiu. La final, a fost prezentat steagul subfilialei Pietroșița a Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria și au fost înmânate mai multe exemplare din recent apăruta revista Eroica, cu articole inclusiv despre evenimente petrecute în comunitatea pietroșițeană în luna aprilie 2017 (inaugurarea unui panou tricolor, dedicat eroilor, la școala din comună).

O zi plină de emoție, o zi în care cântecele patriotice interpretate de micuții elevi au răsunat natural în frumosul amfiteatru natural de la poalele Bucegilor.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 326 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 235 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou