Home Articol Presă Veronica IVANOV: FESTIVALUL IEI ROMÂNEŞTI LA NICOSIA
Veronica IVANOV: FESTIVALUL IEI ROMÂNEŞTI LA NICOSIA PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 29 May 2017 20:02

 

29 mai 2017: Comunicat

Ieri seară, Sala Casteliotissa din Nicosia, care a găzduit pentru al treilea an consecutiv Festivalul Iei Româneşti, a devenit neîncăpătoare. Alianţa Românilor din Cipru, în parteneriat cu Ambasada României la Nicosia şi Consiliul Judeţean Gorj au organizat un eveniment cultural dedicat portului popular şi scoarţelor româneşti.

Sala Casteliotissa a fost împodobită cu scoarţe tradiţionale româneşti, ii brodate, costume populare, precum şi cu lucrări ale elevilor Şcolii Româneşti din Nicosia şi Pafos.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de Preşedinta Alianţei Românilor din Cipru, doamna Christina Christodoulou Todea, care a prezentat pe rând pe invitaţii serii.

Primul a luat cuvântul domnul Dr. Albinel Firescu, Directorul Muzeului Etnografic Gorj, care a susţinut o prezentare despre covoarele olteneşti. Au urcat pe scenă elevii Şcolii Româneşti din Larnaca, alături de prof. Luminiţa Ionel, care au prezentat o adaptare după povestea lui Ion Creangă – „Prostia omenească”.

A urmat mult aşteptatul concert de muzică populară susţinut de Maestrul Ştefan Popescu, omul care cântă la peste 35 de instrumente de suflat clasice (nai, fluier, clarinet... ) şi neconvenţionale şi care este supranumit şi omul orchestră. El a fost acompaniat la acordeon de maestrul Valerică Zorzon.

Seara s-a încheiat cu o horă şi o degustare de patiserie românească - delicioasele plăcinte poale’n brâu şi cozonaci. Românii prezenţi la eveniment au venit îmbrăcaţi în ii şi costume populare tradiţionale. Televiziunea română TVR a fost şi ea prezentă!

Felicitări membrilor Alianţei Românilor din Cipru, elevilor şi profesorilor Şcolii Româneşti, membrilor Ambasadei României şi invitaţilor din Gorj, care ne-au făcut să ne simţim mândri că suntem români!

La mulţi ani, tuturor românilor de pretutindeni!

------------------------

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 390 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 196 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou