Home Articol Presă Lucia Bibarţ: Biblioteca județeană invită arădenii
Lucia Bibarţ: Biblioteca județeană invită arădenii PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Thursday, 08 June 2017 11:22

Biblioteca județeană invită arădenii la Atelierul – „Școala de vară Minecraft”

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad lansează în această vară cel de-al doilea atelier gratuit “Școala de vară Minecraft”, un proiect care se adresează atât copiilor cât și adulților.

Ce este ”Minecraft”? Un joc în spațiul virtual care dă posibilitatea de a crea în mod intuitiv noi obiecte 3D și a le manipula liber în spațiu 3D asemenea cunoscutului Lego. La această inovație se adaugă lumea generată aleatoriu și teoretic infinită în care se simulează diverse situații quasi-reale, de supraviețuire, de explorare, de gestionare a resurselor etc. Pe lângă toate acestea în Minecraft s-a dezvoltat ceea ce se numește “jocul emergent”.

„Proiectul se va desfășura în lunile iulie – august. După înscrieri se vor forma grupuri de maxim nouă participanți, iar activitatea fiecărui grup se va desfășura în fiecare zi timp de o săptămână (cinci zile lucrătoare), cu sesiuni de trei ore. Pe tot parcursul sesiunii, participanții vor fi supravegheați și coordonați de un formator. Activitatea se realizează pe modul de joc „Survival/supraviețuire”, pe o hartă comună tuturor grupelor de participanți. Obiectivul principal al fiecărei grupe este de a construi propriul sat. Fiecare participant trebuie să participe în crearea acestui sat cu producerea de obiecte, clădiri, mecanisme etc. La fiecare sesiune este prevăzută o oră în care echipa, împreună cu formatorul, vor discuta și vor stabili strategii/planuri de derulare a activităților din joc pentru a atinge obiectivele propuse” ne-a informat, Marius Stoica, coordonator al proiectului.

„Școala de vară Minecraft este parte a strategiei bibliotecii noastre de continuare a proiectului “Biblioteca de aplicații”, a cărui cadru general este educația media și tehnologia în rândul tinerilor. Datorită succesului primei ediții, la care au participat peste 30 de copii cu vârste între opt și treisprezece ani, am luat decizia de a continua acest proiect. Invităm cu căldură părinții și rudele să participe alături de copii la o experiență de consolidare a relațiilor, explorând și construind împreună în extraordinara lume Minecraft” a precizat Cristina Duma, manager interimar al Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 506 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 235 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou