Home Articol Presă Veronica IVANOV: ZILELE FILMULUI ROMÂNESC ÎN CIPRU
Veronica IVANOV: ZILELE FILMULUI ROMÂNESC ÎN CIPRU PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Saturday, 10 June 2017 13:03

 

Două filme de excepţie au p1utut fi vizionate la Zilele Filmului Românesc în Cipru (2-3 iunie 2017).Evenimentul a avut loc în incinta Fundaţiei Artos, aflată în centru Nicosiei, începând cu orele 20:00.

În data de 2 iunie a fost proiectat filmul „ORIENT EXPRES”, regizor Sergiu Nicolaescu, iar în data de 3 iunie, filmul „CASA DIN VIS”, regizor Ioan Cărmăzan.

Evenimentul cultural l-a avut ca invitat de onoare pe Prof. Univ. Dr. Ioan Cărmăzan, regizorul care şi-a asigurat un loc în „primul raft” al istoriei filmului românesc.

Deschiderea evenimentului s-a făcut cu interpretarea primei strofe a Imnului României de către domnişoara Irini Pericleous, fostă elevă a Şcolii Româneşti din Nicosia. Prezentatorul serii, dl. Sorin Hermon a dorit să mulţumească tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment: Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film, Institutul Cultural Român, Ambasada României la Nicosia, Alianţa Românilor din Cipru, în special dnei. Christina Christodoulou Todea şi dlui. Ioan Cărmăzan.

„Primul pas a fost făcut... urmează mai multe, în care să încercăm să realizăm un Festival al Filmului Românesc în Cipru”, a declarat regizorul Ioan Cărmazan. El a povestit spectatorilor câteva întâmplări din culisele filmului „Orient Expres”, film la care a fost co-scenarist. Filmul inspirat din romanul “Prinţul”, autor Tudor Teodorescu-Branişte a fost apreciat de toţi cei prezenţi. Din păcate, nici în a doua seară, prezenta românilor iubitori de film nu a fost foarte mare.

Al doilea film, “Casa din Vis”, inspirat din nuvela “Ningea în Bărăgan” a lui Fănuş Neagu a reuşit să atragă atenţia spectatorilor prin interpretarea de excepţie a actorilor Gheorghe Dinică, Maia Morgenstern şi Horaţiu Mălăele.

Felicitări organizatorilor, în special dnei. Simona Simionescu, care a reuşit să aducă filmul românesc în Insula Afrodiei!

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 386 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 196 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou