Home Articol Presă Dan ȘALAPA: PROIECT LITERAR: „UN SENTIMENT NUMIT ROMÂNIA”
Dan ȘALAPA: PROIECT LITERAR: „UN SENTIMENT NUMIT ROMÂNIA” PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Saturday, 28 April 2018 09:13

 

Agenţia Literară SINGUR

Grup Media SINGUR – ALIANŢA ARTELOR

Editura SINGUR

SOCIETATEA CULTURAL-ARTISTICĂ “DUNARIS” Mehedinţi

REGULAMENT

proiect literar

- 100 ani - 100 de poeme pentru România -

Dedicat

CENTENARULUI ROMÂNIEI - MAREA UNIRE

01 DECEMBRIE 1918 – 01 DECEMBRIE 2018

 

Proiectul se adresează autorilor români sau neromâni, din ţară sau din diaspora sau alte zone geografice, poeţi, indiferent de calitatea de membru sau nemembru al vreunei sau ale vreunor uniuni de creaţie, dar cu statut de persoană majoră, şi cu cel puţin o carte publicată.

Proiectul urmăreşte editarea unui volum colectiv, cu texte exclusiv de poezie contemporană dedicate României şi spaţiului său istoric, de civilizaţie şi de spiritualitate, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, 01 Decembrie 1918.

În volumul dedicat evenimentului, poeţii vor fi publicaţi în ordinea înscrierilor, fiecare cu atâtea poeme cât să cuprindă maxim 3 pagini, format A5, cu rimă sau în vers alb, creaţii originale, preferabil nepublicate, plagiaturile sau alte forme de fraudă ducând la excludere din proiect şi la sancţionare conform legilor în vigoare.

Se exclud de la publicare parodiile, pamfletele sau alte genuri satirico-umoristice.

Selecţia textelor revine participanţilor, dar organizatorii îşi rezervă dreptul de a respinge unele texte.

Autorii pot trimite mai multe texte lăsând, însă, la latitudinea echipei redacţionale selecţia poemelor ce vor fi incluse în proiect.

Proiectul urmăreşte publicarea în volum a 100 de poeme, ele fiind fiind incluse în volum în ordinea înscrierii şi achitării contribuţiei de co-editare de către autorii lor.

Textele trimise vor fi redactate cu caractere drepte, font 12, Times New Roman, cu diacritice, la un rând, caracterele scrise cu Bold fiind acceptate numai pentru titlul lucrărilor.

Nu sunt admise greşeli gramaticale sau cuvinte/expresii/mesaje directe sau subliminale vulgare, xenofobe, şovine, materialele trebuind să dea dovadă de civilitate, respect şi bun simţ; în caz contrar, textele se elimină automat din proiect.

Vor fi eliminate din concurs, de asemenea, fără alte explicaţii, lucrările cu greşeli flagrante gramaticale sau cu greşeli de prozodie (în cazul poeziilor cu ritm şi rimă).

Greşelile simple, “de tastatură” sau “din grabă”, vor fi corectate pro bono, de redacţia noastră.

Textele se trimit pe email, format exclusiv word sau docx. pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   până la data de cel târziu  31 iulie 2018, dată la care şi achitarea cotei de co-editare trebuie efectuată.

Orice înscriere, chiar confirmată de organizatori, dar neonorată ca şi plată a co-editării, duce sine die la eliminarea participantului din proiect. Organizatorii pot asigura, la cerere, contracost, corectura textelor sau alte servicii redacţionale.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a publica/posta textele participanţilor în reviste, pe site-uri sau în materiale conexe evenimentului fără a le mai cere participanţilor acordul; în acelaşi timp, organizatorii îşi declină responsabilitatea atunci când un terţ, după publicare, preia parţial sau integral texte în vederea folosirii lor ulterioare.

Editarea proiectului presupune, aşadar, un volum de aprox. 250 de pagini, coperţi color, interior alb-negru. Autori admişi în proiect, până la împlinirea cifrei de o sută de poeme, în ordinea înscrierii şi, respectiv, a achitării contribuţiei de co-editare, în volum, vor fi publicaţi în ordine alfabetică.  

Fiecare participant, autor de poezie, va contribui la editarea volumului cu 150 lei.

Înscrierea în proiect se va face ecxclusiv pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

După confirmarea opţiunii de înscriere în proiect, fiecare participant va primi, în particular, informaţiile privind achitarea contribuţiei de co-editare precum şi alte detalii solicitate legate de proiect.

Alte informaţii pe pagina facebook Agenţia Literară Singur:

https://www.facebook.com/agentialiterarasingur

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 201 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 463 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou