Home Articol Presă GELU DRAGOȘ: Cronica şedinţei Cenaclului Scriitorilor din Maramureş
GELU DRAGOȘ: Cronica şedinţei Cenaclului Scriitorilor din Maramureş PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 29 October 2018 09:36

 

 

Sâmbătă, 27 octombrie a.c, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în sala de conferinţe, la concurenţă cu Liga Scriitorilor din Maramureş, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor cenaclului mai sus amintit.

La şedinţa prezidată de către scriitoarea Florica Bud au fost prezenţi poeta Elena Cărăuşan, eseista şi profesoara dr. Ana Olos, toate trei membre ale Uniunii Scriitorilor din România, pictoriţa psiholog Gabriela Popiel, jurnalistul şi editorul Vasile Tivadar, poetul Gelu Dragoş, prof. Ioan M. Lazar şi prof. dr. Daniela Sitar-Tăut împreună cu un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare, dintre care îi amintim pe cei care au citit (în premieră) din volumul care se va lansa miercuri, 31 octombrie: Filoftea Covaciu, Miruna Pop, Anca Şugar, Cosmina Someşan, Codruţa Tămaş, Mădălina Matei, Daniel Toma, Ricardo Conţiu şi Ionuţ Horincar.

Doamna prof. Daniela Sitar-Tăut ne vorbeşte despre proiectul Domniei sale şi încă a două colege de la catedra de limba română, despre dificultăţile întâmpinate dar şi despre bucuria apariţiei aceste cărţi intitulată „Mărturii despre trecut...Letters de la prison”. Domnia sa consideră, în peregrinările sale prin Europa că „Limba română este cea mai vorbită”. Mulţumeşte autorităţilor locale şi colegilor de la C.N. „Mihai Eminescu” Baia Mare şi prietenilor canadieni pentru sprijinul acordat la tipărirea şi apariţia volumului în condiţii grafice deosebite, în peste 400 de pagini.

Poeta Elena Cărăuşan consideră că este o şedinţă de cenaclu atipică iar acestei copii sunt „deosebiţi atât prin inteligenţa şi frumuseţea exterioară şi interioară dar şi prin faptul că se apropie de literatura şi istoria României” şi îi îndeamnă să rămână în ţară şi după absolvirea facultăţii, iar dacă totuşi vor pleca dincolo, în vest, să nu-şi denigreze niciodată ţara şi semenii. Vasile Tivadar spune că este mândru de faptul că adolescenţii au fost majoritari la şedinţa cenaclului şi este optimist în ceea ce priveşte destinul României.

Doamna Florica Bud anunţă că următoarea întâlnire va avea loc pe 17 noiembrie 2018, în aceaşi locaţie.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 687 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 279 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou