Home Articol Presă ELENA TRIFAN: CHRISTIAN MOCANU – O ISTORIE A NEAMULUI ÎN VERSURI, LANSARE DE CARTE
ELENA TRIFAN: CHRISTIAN MOCANU – O ISTORIE A NEAMULUI ÎN VERSURI, LANSARE DE CARTE PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Friday, 30 November 2018 13:41

 

Miercuri, 27 noiembrie 2018, la Biblioteca Județeană ” Nicolae Iorga” din Ploiești, în Sala ”Marea Unire” Christian Mocanu a lansat cartea ”O istorie a neamului în versuri”.

Despre activitatea literară a lui Christian Mocanu, în general, și despre cartea aceasta, în special, au vorbit Dorel Vidrașcu, col. Constantin Chiper, col. Dumitru Codiță, Ștefan Davidescu.

Dorel Vidrașcu a numit cartea o arheologie în siturile de istorie a neamului, care are la bază dragostea de neam și de țară a autorului.

A prezentat aspecte ale felului în care a fost receptată opera lui Christian Mocanu.

I-a recomandat să reediteze cartea ”Miracolul reîntregirii” care s-a bucurat de mare atenție din partea cititorilor și a considerat că ar putea să fie un material auxiliar în școli.

A evidențiat truda și documentarea inginerească ale autorului.

Christian Mocanu a afirmat că se consideră răspunzător pentru ideile proprii despre istorie și pentru calitatea figurilor de stil.

A citit din propriile creații.

Col. Dumitru Codiță i-a înmânat autorului o Diplomă de Onoare din partea Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” și a Asociației Române de Drept Umanitar pentru implicarea deosebită în promovarea valorilor culturii naționale.

Col. Constantin Chiper a fost impresionat de modul original al autorului de a prezenta istoria, și-a propus să studieze poeziile și să le prezinte în școli.

Ștefan Davidescu a vorbit despre eforturile făcute de autori, în general, pentru publicarea unei cărți, a făcut aprecieri la adresa cărții lui Christian Mocanu și cu privire la limba română.

Cartea lui Christian Mocanu ”O istorie a neamului în versuri” va fi prezentată și la Academia Oamenilor de Știință din București.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 392 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 299 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou