Home Articol Presă Mircea Octavian Boran: Foto Club Arad la 50 de ani
Mircea Octavian Boran: Foto Club Arad la 50 de ani PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 17 December 2018 08:39

 

Vineri, 14 decembrie 2018, la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad, Asociația Foto Club Arad împreună cu prietenii a sărbătorit 50 de ani de la înființarea sa. Vă reamintesc că încă din anul 1906 un prim club de fotografie a fost prezent în orașul nostru .

În toți acești 50 de ani clubul nostru a fost prezent continuu, fără nici un fel de pauză, implicându-se în toate proiectele majore din viața culturală (și nu numai) a orașului și județului Arad.

Dacă doriți mai multe detalii puteți să accesați www.fotoclubarad.ro, unde veți găsi o mică istorie a clubului și a activității fotografice din Arad.

            Salonul a fost deschis de Dl. Andrei Ando din partea Consiliului Județean Arad, Dl. Virgiliu Jireghie, Președintele de Onoare a clubului nostru și de Președintele clubului. Am vernisat o expoziție cu fotografii originale din anii ’70 și ’80 realizate de 50 membri ai clubului nostru: Ardelean  Aron, Ardelean Viorel, Badea Matei, Bodo Gavril, Bodo Judita, Botez Mihai, Bribram Pavel, Budiu Gheorghe, Canciu Marcel, Crețu Tunde, Eberlein Nicolae, Frangopol Mihai, Ghionghioșeu Adelin, Godinac Mihai, Janto Adalbert, Jarko Simion, Jireghie Virgiliu, Kelen Ferenc, Kiss Arpad, Komjati Andrei, Kravecz Iosif, Kurucz Matei, Lazin Ștefan, Lehoczki Evika, Lehotsky A., Libuș Andrei, Lipniczky Iosif, Major Csaba, Mateoc Dinu, Muscă Viorel, Nagy Gyuris Irina, Nandor Miklo, Olah Alexandru, Ostafi Adi, Remlein Antoniu, Rotaru Filip, Stoicovici Iosif, Suciu Viorel, Szabo Peter, Szaniszlo Iosif, Szebrak Adalbert, Szekely Petru, Szocs Ioan, Ștefănuț Gheorghe, Truță Ioan, Turcin Nicolae, Varga Iosif, Voicu Petru, Wittenberger Otto, Wittenberger Tiberiu.    

            O parte dintre autori au fost prezenți la eveniment.

            Dl. Andrei Ando ne-a făcut onoarea să ofere, din partea Președintelui Consiliului Județean Arad, Medalia Centenar pentru Mircea O. Boran și pentru Virgiliu Jireghie. 

            Fotografiile din expoziție au fost pregătite de Mircea O. Boran, iar la panotare au participat Ovidiu Filip și Octavian Iolu.

            Deși este un salon aniversar el este dedicat memoriei lui Szabo Siska Zoltan, colegul nostru de club care ne-a părăsit cu o săptamână în urmă, dar a rămas în sufletele noastre pentru totdeauna ... În amintirea prietenului nostru am expuns câteva fotografii realizate de el.

              Actualii colegi de club au hotărât să nu expună fotografii printate, dar au fost proiectate slideshow-uri cu creațiile proprii, o prezentare a Foto Club Arad și a colegului nostru Zoli.

            La vernisaj au fost oferite diplome aniversare colegilor, colaboratorilor, dar și pliante de prezentare a clubului nostru pentru toți cei prezenți.

            La final s-a ciocnit un pahar de șampanie în jurul tortului aniversar.

            Afișele, diplomele și pliantul au fost realizate de colega noastră Cerasela Ciorbă cu materiale selectate de Mircea O. Boran.

            Fotografiile au fost realizate de Ovidiu Filip.

            În atașament aveți afișul, pliantul și imagini de la vernisaj.

            Mulțumim celor prezenți, prietenilor și colaboratorilor noștri din primii 50 de ani !

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 274 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 463 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou