Home Prezentare
PDF Print E-mail

ÎNCOTRO MERGEŢI CU NOI?


1. Revista SINGUR urmăreşte, în primul rând, activarea conştiinţei omului, a fondului bunătăţii sale. Deşi pentru majoritatea populaţiei această intervenţie pare târzie, noi credem că lumea este încă în stare să regăsească drumul corect, cu toate că bolile, sărăcia, poluarea, criminalitatea ş.a. i-au înspăimântat până şi pe cei mai optimişti analişti. De aceea, revista SINGUR nu este o publicaţie comercială, ci una de suflet.


2. Revistele de cultură din România au devenit patrimoniul unor cercuri de oameni de cultură (valoroşi, de altfel) care permit greu ca cineva să le ocupe “spaţiul tipografic”. Înainte ca un autor să fie publicat vreo revistă de acest fel este întrebat: ce crezi despre cutare autor, cum ţi se pare cutare redactor de la altă revistă, care îţi sunt prietenii literari etc. Am dorit să scăpăm de această sâcâială şi, credem noi, i-am mulţumit pe toţi: nu suntem împotriva nimănui.


3. Revista SINGUR nu este numai o revistă literară. În paginile sale vor exista şi articole referitoare la sănătatea omului, la ecologie, la modul comportamental adecvat omenirii pentru a nu se face de ruşine în faţa Universului şi, implicit, în faţa lui Dumnezeu.


4. Credem că arta, indiferent de varianta de exprimare, este primul pas pe drumul însănătoşirii spirituale a societăţii de azi – şi nu ne referim aici numai la România, ci la întreaga planetă. De aceea, una din ţintele noastre (care se bucură deja de popularitate) este mediatizarea oamenilor de cultură şi a artiştilor din provincie atât în Capitală cât şi în lume. Asta, deoarece mediile culturale bucureştene menţin o linie ascendentă în ceea ce priveşte neacceptarea provinciei ca valoare EGALĂ (dacă se poate folosi o astfel de gradare valorică), văduvind de o binemeritată reputaţie oameni care depăşesc standardele perimate şi rigide în care se manifestă personalităţile Bucureştiului şi privând-o de accesul la recunoaşterea internaţională.


5. Una din datoriile de onoare pe care publicaţia şi editura SINGUR au luat-o în serios este sprijinirea unor scriitori şi artişti (inclusiv financiar) în vederea asigurării, pe cât posibil, de condiţii materiale decente.


La acest lucru se referă şi programele noastre de editare de cărţi, programe ce au o neaşteptată audienţă. În acest sens, solicităm ajutorul tuturor celor care au posibilităţi materiale. Orice intervenţie – morală, materială sau financiară, ne este de folos, indiferent cât de mică este. Avem oameni valoroşi care aşteaptă sprijinul nostru. Contactaţi-ne. Nu-i putem lăsa de izbelişte, la mâna unor oameni politici care nu înţeleg momentul istoric al României. Dacă ei nu fac nimic – să facem noi, cei cărora ni s-au deschis ochii şi care am început să auzim strigătul de durere şi neputinţă al aproapelui nostru.
Să nu le mai cerem nimic, să ne dăm nouă înşine dreptul de-a stăpâni pământul, aşa cum ni l-a acordat Dumnezeu. Să dăm Cezarului (statului) ce este al lui şi să păstrăm pentru noi ce este al nostru.

 

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 293 guests and 1 member online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 279 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 Poemul din metrou