Home Proză Ștefan Doru Dăncuș: Dincoace de geam (fragment din cartea cu același titlu)
Ștefan Doru Dăncuș: Dincoace de geam (fragment din cartea cu același titlu) PDF Print E-mail
User Rating: / 2
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 01 May 2017 14:08

 

Cine să acorde atenție apocalipsei generale când se trăiește, individual și zilnic, apocalipsa proprie?

 

La ora asta, „oficialitățile” și-or fi terminat expusul moacelor grave în centrul orașului, unde au „serbat” 1 Decembrie și or fi trecut la partea a doua a programului: mâncatul și băutul.

 

Cer închis. Tot felul de amintiri.

Mi-am hotărât patru zile de post, pentru a fi ajutat în continuare de Dumnrzeu; aceste posturi negre m-au întărit și prin închisori. Dar gândesc: la ce bun, când credința ar trebui să fie de-ajuns? Mihai D. Din Anglia mă sună și-mi spune că s-a decis să nu mai bea 5 ani. Curajoasă chestie!

Oare ce loc ocupă literatura în activitățile oamenilor? Dacă s-ar face un sondaj poate am afla ce rost are să scrii și pentru cine.

 

Avem gaz dar nu-l folosim, e prea scump. Stingem toate becurile, scoatem frigiderele din priză, consumăn cât mai puțină apă. Asta-i situația populației României. Pe vremea lui Ceaușescu ne plângeam că nu avem aceste minime necesități – azi le raționalizăm pentru că n-avem cu ce le plăti.

În București, vreo 40.000 de locuitori au rămas fără apă și căldură, că n-au avut bani să le plătească. Iar primul ministru dă declarații despre miliardele pe care ni le dăruiește Europa. Povești de adormit copiii. Țările dezvoltate n-au soluții nici pentru criza economică din ogrăzile lor, de ce ne-ar lua și pe noi în calcul? În fond, de unde să aibă românii bani? În țara asta nu mai există decât comerț și hoție. Și mici învârteli care te ajută să nu mori de foame. Totul e al statului, al „bugetului”, al angajaților de prin tot felul de instituții.

Am belit ochii cât cepele către intrarea noastră în UE. Nimeni nu vede ce se ascunde în spatele acestui plan pritocit îndelung de artizanii mondiali.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 391 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 196 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou