Home Proză IOAN M. ȘERBAN: PROZĂ SCURTĂ
IOAN M. ȘERBAN: PROZĂ SCURTĂ PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Wednesday, 12 December 2018 09:42

 

Drag mister,

De mult nu am mai primit nimic gratis. Astăzi până şi strângerile de mână se plătesc, deşi probabil că doar câteva conştiinţe mai merită cumpărate.

Ai zâmbit. Fără motiv, fără obligaţii, pur şi simplu un zâmbet. Mi-e greu să-mi dau seama dacă a fost ironic, îngăduitor sau de bucurie şi, între noi fie vorba, e prea puţin important. Îmi place să cred că-mi era adresat, aşa că îl revendic. Pe la mine trece puţină lume şi îmi lipsesc feţele senine. Ajunsesem să cred că s-a dat o lege, ceva, prin care au fost interzise.

Şi atunci, nu ştiu de unde şi de ce, ai apărut tu. Nici măcar nu mai ştiu dacă ploua sau nu, pentru că văd doar zâmbetul. Eram curios să aflu motivul şi am primit un alt zâmbet – al doilea. A fost unul dintre cele mai frumoase şi mai obositoare răspunsuri pe care le-am primit în viaţa asta. Şi, crede-mă, am primit multe, atât de multe că nici măcar nu le mai ţin minte pe toate.

Mi-ar fi plăcut să ai timp să mă ajuţi să îl înţeleg, să-mi dau seama ce am făcut sau de unde-a venit. Mi-am dat mai târziu seama că asta ar însemna să intru în locuri în care nu am ce căuta fără voia ta. Şi că, de la al treilea să îl vreau şi pe al patrulea, şi pe al cincilea, şi pe al... cine ştie când sau dacă mi-ar fi fost îndeajuns...

Ştii ceva?! Nu pot să nu fiu sincer cu cineva care mi-a zâmbit pur şi simplu. După ce m-am gândit la toate astea, mi-am dat seama că între-adevăr vreau să aflu ce-ai vrut să spui.

Îţi mulţumesc, Enigmă, îţi mulţumesc pentru tot!

IMS

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 260 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 463 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou