Home Altele Valeriu Dulgheru: RĂZBOIUL INFORMATIC ȘI ZOMBAREA MASELOR
Valeriu Dulgheru: RĂZBOIUL INFORMATIC ȘI ZOMBAREA MASELOR PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 05 February 2018 14:53

 

I-ai unui popor istoria și peste o generație el se transformă în gloată, iar peste o altă generație poate fi condusă ca pe o turmă”

(Ministrul educației și propagandei hitleriste J. Goebels).

 

Dar tocmai așa a procedat Rusia cu peste 100 de popoare mici, pe care le-a cucerit și care au dispărut. Ele nu au dispărut fizic, ele s-au dizolvat în masa de așa numiți „rossiane” (un fel de homo russus). În momentul când le-a fost luată istoria ele s-au transformat într-o turmă, pe care o poți conduce, o poți despuia de tot ce are. „Rossiane” a devenit un fel de Babilon, în care întâlnești mai toate religiile de bază din lume: creștin ortodoxă (aici Moscova se dorește a fi o a doua Romă!), musulmană, budistă, iudaică, de asemenea, și alte multe credințe idolatre ale popoarelor mici din Siberia și din Nord. Dacă luăm în considerare declarațiile naționaliștilor ruși că în acest  amalgam rușii reprezintă doar apr. 8% atunci e clar ce popor este acesta. „Ei nu sunt poporul plin de îndărătnica mândrie, ce provoacă pe alte popoare la luptă dreaptă și întăritoare; sunt poporul ce-și dă mereu silința să dezarmeze pe celelalte popoare, pentru ca apoi să și le supună. Pentru aceia ocuparea pe cât se poate de îndelungată a țărilor străine este unul dintre semnele deosebitoare ale politicei rusești; e peste putință ca o țară să fie timp mai îndelungat ocupată de oștiri străine, și mai ales de oștiri ce au în purtarea lor dulceața omorâtoare, fără ca în populația țării să nu scadă energia vitală, fără ca ocupația să nu devie o deprindere și încetul cu încetul o trebuința din ce în ce tot mai viu simțită” scria în bună cunoștință de cauză marele Mihai Eminescu.

  Această așchie de popor român din Basarabia este de peste 200 de ani sub ocupația Rusiei țariste apoi sovietice (26 de ani de așa numită independență au fost dominați informatic, economic, ideologic de aceeași Rusie!) și este imposibil „…ca în populația țării să nu scadă energia vitală, fără ca ocupația să nu devie o deprindere și încetul cu încetul o trebuința din ce în ce tot mai viu simțită”. În consecință la românii basarabeni a apărut sindromul sclavului, „ocupația devenind o deprindere”. În acest sens deosebit de caracteristică este comportamentul lui Ion din dialogul ce urmează. „ Nu-i iubesc pe românii ăștia” spune Ion. „De ce măi Ioane” î-l întreabă Vasile. „Pentru că jandarmii români l-au bătut pe bunicul” răspunde Ion. „Nu cred. Hai să-l întrebăm” zice Vasile. „Nu se poate. L-au împușcat rușii în Siberia” răspunde Ion. Din păcate nu este un banc, este mai mult un mod de gândire deformat de propaganda ruseasca care a picurat ca picătura chinezeasca pe creierul basarabeanului timp de peste 200 de ani și mai picură încă chiar după 26 de ani de așa numită independență.

Cel mai nesecurizat în Republica Moldova rămâne spațiul informațional, dominat în proporție de 80-90% de propaganda rusească. De peste 25 de ani Republica Moldova este ca o gospodărie fără gard a unei vădane. În spațiul informațional al Republicii Moldova a întrat oricine a dorit. În mod legal sau ilegal (prin intermediul cozilor de topor autohtone) Rusia a acaparat practic întreg spațiul mediatic (TV, radio), compromițând în mod serios securitatea informațională a cetățenilor săi. Republica Moldova seamănă cu o mamă care în toți acești 26 de ani și-a lăsat copiii să fie educați de o mamă vitregă” a declarat Vlad Țurcanu, ex-consilierul președintelui Nicolae Timofte într-o emisiune de la Moldova 1.

Pentru securizarea spațiului informațional se cerea de multă vreme adoptarea unei legi care să mai potolească puhoiul de minciuni și dezinformări rusești. În sfârșit zilele trecute președintele parlamentului A. Candu a aprobat Legea care limitează retranslarea programelor tele-radio cu caracter politic pe teritoriul Republicii Moldova. Este o lege mult întârziată fapt ce a dus la zombarea sutelor de mii de români basarabeni orientați spre estul sălbatec, adică în direcția de unde de apr. 1000 de ani a venit răul peste noi. Trebuia adoptată mai demult, atâtea guvernări democratice s-au perindat. Mă miră însă reacția unora care iau în furci Legea doar pentru faptul că nu a fost inițiată de ei. După mine „nu contează de ce culoare e pisica, șoareci să prindă”. Problema noastră, a tuturora, este să o facem să lucreze.

Tehnologiile de manipulare a maselor nu sunt noi, au fost folosite de mai toate imperiile, însă cel mai mult au avansat în acest domeniu „imperiul răului” expresia președintelui american R. Reagan. La început Imperiul țarist manipula popoarele (în special din Balcani) cu falsa eliberare a creștinilor ortodocși. Mai apoi imperiul sovietic manipula o întreagă lume cu falsa idee comunist-socialistă de „egalitate și fraternitate”, dar și propriul popor prin educarea generațiilor de „pavlici morozovi”, de octombrei, pioneri, komsomoliști. În scopuri militare sunt cunoscute tehnologii de manipulare a maselor prin utilizarea undelor de o anumită lungime de undă cu efect de transmitere a informațiilor dorite la nivelul subconștientului. În acest sens este cunoscut și experimentul cu al 25-lea cadru (tehnologiile vechi de producere a filmelor se baza pe producerea a 24 cadre pentru fiecare microsecvență din film). Autorii acestui experiment au introdus al 25 cadrul după fiecare microsecvență a unui film care conținea reclama Coca-Cola (acest cadru nu este sesizat (conștientizat) dar se depune la nivelul inconștientului). După vizionarea filmului majoritatea spectatorilor au alergat la buticurile pentru a cumpăra Coca Cola. Același efect se petrece și în cazul propagandei metodice rusești.

Despre importanța războiul informatic vorbea cel care a adus această armă de dezinformare și minciună la nivelul de perfecțiune – ministrul propagandei celui de-al 3-lea reih J. Goebels. În mâinile regimurilor dictatoriale (de ex. al lui Hitler și Stalin) această armă a fost deosebit de pentru ei și periculoasă pentru adversari. Astăzi această armă psihologică este folosită pe larg de regimul dictatorial Putin.

Legea încă nu a intrat în vigoare (va intra de pe 5 februarie) iar cuibul de viespi s-a activat. Țarul de la Kremlin prin armata de valeți și kremlinezii noștri autohtoni a pornit un adevărat război împotriva acestei Legi. Își dau perfect seama că fără această armă psihologică șansele lor de acaparare a întregii puteri în acest colț de țară și aducerea lui în țarcul rusesc sunt reduse. Astfel Duma de Stat a Federației Ruse a discutat pe 24.01.2018 o declarație de protest față de „legea anti-propagandă”. „…Autoritățile ruse în colaborare cu instituțiile de presă rusești vor studia metode de a continua transmisiile de emisiuni radio-tv pe teritoriul Republicii Moldova „în noile condiții de limitare a libertății expresiei” (ca să vezi ce etalon de expresie este acum Rusia lui Putin, într-adevăr, să ne așteptăm la noi porcării mediatice din partea lor - n.n.), a spus K. Zatulin, vicepreședintele Comisiei pentru legăturile cu CSI și Eurasia.

Kremlinezul Dodon folosește la maxim această tramplină electorală. Zilele trecute a participat personal două seri consecutiv în două emisiuni la posturile TVC 21 și ProTV (în Profunzime. Bravo, Lorena Bogza. S-a dovedit a fi adevărat bărbat al Neamului. Prin întrebările ei kremlinezul se simțea ca pe jăratic!). Valetul său marele doftor în științe B. Țîrdea de unul singur consfătuia cu moderatorul Iu.(da) Roșca la NTV. La Accent TV un alt valet Șapovalov lumina poporul ce crimă face Republica Moldova prin declararea acestui război informațional Rusiei. Iar la postul STS un ditamai funcționar de rang înalt din Duma de Stat spunea că Republica Moldova a declarat război Rusiei (se referea la declarația președintelui parlamentului A. Candu „ca Rusia trebuie să plătească miliarde pentru staționarea nelegitimă a bazei sale în Transnistria”. Curat murdar în adevărat stil rusesc. Își intră nelegitim Ivan în casă iar dacă peste ani de zile, când te saturi de el, îl rogi să se care acasă, asta înseamnă că îi declari război!       

Priveam deunăzi emisiunea „Ora expertizei” la canalul Jurnal TV, moderatorul Mișina vându-i drept invitați pe dna V. Pavlicenco, V. Saharneanu și buldogul din pază lui Dodon, Novac. Acest Novac a avut un comportament ieșit din comun. De fapt, de ce ar trebui să ne mire comportamentul acestor valeți, la emisiuni ei vin cu lecția învățată acasă (a recunoscut însăși valetul Novac). Dodon i-a instruit să se comporte ca adversarii din povestea cunoscută: la orice declarație a adversarului ei să răspundă „Și noi pe voi!”. Funcția de moderator și-o preluase kremlinezul. Moderatorul prezintă niște imagini cu palatul lui Dodon în contextul furtului Miliardului (într-adevăr, pasărea pre limba ei piere) din emisiunea pregătită de jurnalista invitată de Dodon de la Moscova, iar valetul numără frunzele din copacii nimeriți în cadru. Moderatorul prezenta o secvență din vizita la Comrat (acest baistruc răsfățat) a lui Dodon și a „membrilor echipei electorale” ambasadorul Rusiei F. Muhametshin, „preafericitul” (fiindcă e în echipa lui Dodon?) mitropolit al Chișinăului și Întregii Moldove! Vladimir. De menționat că Vladimir a fost distins de patriarhul Moscovei și a întregii Rusii Kiril cu dreptul de a purta a doua panaghie (o iconiță emailată cu chipul Fecioarei Maria, purtată de ierarhi la piept (pentru mare credință în Hristos), înmânată de ziua aniversării a 100 de ani de la intronizarea Sfântului ierarh Tihon, Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii. Să amintim enoriașilor că Patriarhul Tihon a fost cel care l-a înfruntat pe bolșevicul Lenin și care acum, 100 de ani în urmă, la 19 ianuarie 1918 i-a anatemizat pe bolșevici. Până în prezent anatema nu a fost ridicată, deci se mai răsfrânge asupra urmașilor satanistului bolșevicului nr. 1 V. Lenin. I. Dodon este unul dintre cei mai fideli. „Dumneavoastră știți părerea mea despre ortodoxie (desigur, o știm. Și-a expus-o clar în 2011 când a primit carnetul de comunist din mâinile comunistului nr. 1 V. Voronin. Nu știm dacă și enoriașii găgăuzi o știu. Cine să le-o spună?)” a declarat talimbul Dodon, - În timpul vizitei mele la Moscova l-am invitat pe preasfinția sa Kiril să viziteze în luna septembrie Chișinăul (da, mai aproape de alegeri. Încă un membru al echipei electorale al lui Dodon trimis de Putin, șeful campaniei electorale a PSRM!). Vom face tot posibilul ca să viziteze și Comratul… Ne-am sfătuit cu familia și am hotărât să donăm 1 mln de lei Comratului (la salariul lui de președinte de vreo 160000 de lei, de unde va lua acest milion?) pentru a-l pregăti către sosirea preasfinției sale” a declarat marele creștin satanist Dodon. Da, a mai fost în istorie un Grigorii Potiomkin care vopsea copacii în verde, fațadele caselor care dădeau la drumul, pe care trebuia să treacă Ecaterina a II-a). Iar la toate acestea buldogul Novac, neavând ce comenta, venea cu lecția învățată de acasă. „Mai tăceți voi acolo. Voi, care împreună (Pavlicenco, PNL și Saharneanu, PLR – n.n.) a-ți acumulat 2 % (a stat vreo două minute cu creionul în mână la direct să calculeze!) mai tăceți. Poporul nu e cu voi” a declarat valetul kremlinez. Îmi era milă de cumpătatul V. Saharneanu (și Pavlicenco!) atacați la persoană de acest individ fără cei 7 ani de acasă, fără elementarul bun simț. Într-un fel, are dreptate. Chiar dacă manipulăm cu cifre de peste 30% (cum încerca să-i demonstreze valetului Novac dna Pavlicenco) în alegeri luăm mai nimic. Din cauza neunirii noastre. Atâta timp cât nu vom înțelege că haita de lupi î-i atacă pe singuratici, nu-i vom putea ogoi pe buldogi. Dar cine să-i pună sârmă în bot godacului dacă suntem atât de dezuniți ?

Priveam deunăzi emisiunea analitică „Buna seara” la Moldova 1 cu jurnalistul M. Surdu, la care se discuta Legea privind limitarea retranslării programelor tele- și radio cu conținut ideologic, militar, avându-i drept invitați pe dnii Vlad Țurcanu, ex-consilier al președintelui N. Timofte, Corneliu Munteanu, deputat PDM, roman Boțan, deputat PL și tov. V. Batrâncea, deputat PSRM. Comportamentul obraznic al valetului prezidențial Batrîncea a fost sub orice nivel: un avocat exclusiv al Rusiei, obraznic, agramat, cu câtă fermitate apăra interesele Rusiei la Chișinău, urmând să facă același lucru la Bruxel. Mă miră tembelismul acestui kremlinez: cum să te duci după „dreptate” la cei pe care îi detești atât de mult. Acești kremlinezi mizează pe sfânta naivitate a occidentalilor când e vorba de drepturile omului. Un spațiu informatic dominat exclusiv de peste 26 de ani de o armată de posturi de televiziune rusești, care au format un nou tip de homo sovieticus – homo rusus: tipi proruși agresivi, intoleranți, agramați.

Dezinformarea curge gârlă. Este dezmințită o minciună, pică alta la fel de gogonată. Vrând-nevrând, te bate gândul că fosta metropolă ne pregătește ceva. „Republica Moldova este ţinta unui război informațional de cea mai înaltă intensitate din partea Federaţiei Ruse (se plasează în categoria a 4-a din 5 posibile), ceea ce înseamnă dominare aproape totală a spațiului public al Republicii Moldova, inclusiv, partide politice, politicieni, societate civilă. Atunci când 80% din conținut și influență aferentă este produsă într-un  terț stat, ai o problemă majoră în comunicarea cu propriii cetățeni”, avertizează un studiu dat publicităţii recent de doi experţi, Oazu Nantoi de la Institutul de Politici Publice şi Iulian Chifu de la Centrul de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning.

Rusia duce un adevărat război informațional global” declară un grup de experți din Comitetul pentru relații externe al SUA, care au elaborat documentul pe 206p. „Războiul asimetric al lui Putin împotriva democrației ruse și în Europa: implicații pentru securitatea națională a SUA” pus pe masa Senatului. Este cel mai serios document, în care se ocolesc formulările diplomatice (atât de gravă este situația!) și care cuprinde metode de intervenție ale Federației Ruse (prin armata de agenți puși sub acoperire, biserică, lumea interlopă ș.a.) , nume implicate, sumele enorme de bani direcționate. De ex. se prezintă implicarea postului „Russia Today” din Gemania, Franța la finanțarea partidelor extremiste  (președintele Macron l-a învinuit în mod direct la o întrevedere pe Putin despre implicarea „Russia Today” în campania electorală prezidențială din Franța) (peste 300 mln Euro). Raportul prezintă o hartă extinsă a răspândirii propagandei ruse (practic toate țările europene). Rusia alocă peste 200 mln $ prin „Rossotrudnihestvo” în străinătatea apropiată, și altele peste 100 mln $ în formă de granturi pentru sprijinirea ONG-urilor în Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia și Balcani. V. Iakunin, fost general din  KGB pus de Putin șef pe căile ferate rusești (R. Usatîi îi este subaltern) a direcționat peste 200 mln $ pentru promovarea propagandei ruse prin cunoscutul landromat rusesc, care doar prin băncile moldovenești au spălat 22 mlrd $.  Datele statistice arată că  în ultimii ani din Rusia au fost retrași între 105-110 mlrd $. În Ministerul Apărării Rusiei a apărut un nou departament de dezinformare (precum Hitler avea un minister al Propagandei, și Stalin, de asemenea).

Dacă Rusia a reușit să penetreze atât de ușor democrațiile consolidate ce să mai vorbim de democrațiile neconsolidate precum cea din Republica Moldova. Rusia continuă cu îndârjire Marele război pentru apărarea lui Dodon și va folosi toate mijloacele. Iar noi, cei mulți dar proști, ce facem? Continuăm să ne autobicium, să ne mâncăm între noi.

Să nu călcăm iară și pe aceeași greblă. Să nu repetăm greșeala din alegerile prezidențiale care ne costă acum foarte scump. Să fi fost puțin mai uniți nu ne-am fi făcut de râsul lumii cu acest kremlinez Dodon. Doar într-un singur an cât a reușit să strice. La ce să ne așteptăm de la acest mankurt în următorii trei ani. Dodonul, „președinte al întregului popor” a declarat deja că va participa în alegerile parlamentare din toamnă sub nr. 1 pe listele PSRM. Nu au mai făcut nimeni așa până la el, nici chiar comunistul nr. 1 V. Voronin. Ce mare greșeală au făcut intelectualii că i-au permis accederea acestui kremlinez lipsit de orice scrupule, de cei 7 ani de acasă, în  jilțul de președinte. „Cel mai mare păcat este înălțarea nemeritului” spunea marele Eminescu, dar noi tocmai aceasta am făcut. Culegem cu toții roada miopiei noastre. Culmea, însă insistăm de a călca încă o dată pe aceeași greblă: prin neunirea noastră (în anul Centenarului Unirii) să-i înmânăm kremlinezului Dodon întreaga putere în stat.

Unica șansă de a-i pune porcului sârmă în bot este unirea dreptei și crearea din aceste așchii un pol unionist serios, de care să se teamă și acești dulăi kremlinezi care au devenit prea obraznici.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 226 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 234 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou