Home Altele Gheorghe GAVRILĂ COPIL: ROMÂNIA 100 - DANIEL CIUGUREANU
Gheorghe GAVRILĂ COPIL: ROMÂNIA 100 - DANIEL CIUGUREANU PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Tuesday, 06 February 2018 11:58

 

Presiunea asupra Moscovei este o datorie sfântă a fiecărui român, pe toată viaţa. Noi nu trădăm România!

 

Dragi români din ţară şi de pretutindeni, cunoscând viaţa politicianului erou martir Daniel Ciugureanu*, Primul-ministru al guvernului Basarabiei, guvern născut din Sfatul Ţării, Sfat care votase  Unirea Basarabiei cu România,  înţelegem că trebuie să ne mobilizăm pentru Reîntregirea României. Nici o conjunctură, nici o forţă străină potrivnică, nu ne pot împiedeca. Reîntregirea nu depinde de conjuncturi, de nici o forţă străină potrivnică, ci, în primul rând, de noi înşine, de solidaritatea noastră naţională. Iubirea de Dumnezeu şi de Neam trebuie să fie dominanta spirituală a românilor. Sus fruntea Naţie Română! E o vorbă, rusul nu dă înapoi pe ce a pus mână. Daniel Ciugureanu nu a acceptat aşa ceva. A acţionat, cu orice preţ , toată viaţa, opunându-se Rusiei, care  anexase partea de răsărit a României.  Şi a reuşit, împreună cu aţi iubitori de Ţară şi Neam, să aducă Basarabia acasă, în România, în 1918. Urmează, prin efortul unioniştilor bucovineni, Unirea Bucovinei cu Patria-Mamă. Desăvârşirea Unirii se înfăptuieşte la 1 Decembrie 1918, prin integrarea Transilvaniei în graniţele României. Daniel Ciugureanu a fost singurul politician român condamnat la moarte, în contumacie, de către bolşevicii sovietici. Condamnarea a avut loc în anul 1926. Autorităţile ţariste îl condamnaseră la detenţie în Siberia. În România, bolşevicii aduşi pe tancurile sovietice, să ne conducă ţara, l-au asasinat în 1950, în drum spre închisoarea Sighet.
Acum e rândul primului pas reîntregitor de ţară, Republica Moldova. Depinde de noi! Presiunea asupra Moscovei este o datorie sfântă a fiecărui român, pe toată viaţa. Noi nu trădăm România! Ţara noastră este formată din noi înşine, împreună cu moşii şi strămăşii noştri.

* Daniel Ciugureanu (n. 9 decembrie 1885Şirăuţi, Briceni – d. 6 mai 1950Sighet) a fost un politician moldovean/român din Basarabia, deputat în Sfatul Ţării, Prim-ministru al Republicii Democratice Moldoveneşti, ministru pentru Basarabia în patru guverne ale României, deputat şi senator, Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Vicepreşedintele şi Preşedintele Senatului Regatului România Mare. (Wikipedia)

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 185 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 234 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou