Home Articol Presă SEMNAL EDITORIAL: "Vocile umbrei" de Emilia DĂNESCU
SEMNAL EDITORIAL: "Vocile umbrei" de Emilia DĂNESCU PDF Print E-mail
User Rating: / 3
PoorBest 
Written by Emilia Danescu   
Saturday, 28 October 2017 11:48

      O nouă apariţie editorială

„Vocile umbrei” de Emilia Dănescu

La Editura Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, a apărut în luna octombrie 2017 volumul de versuri Vocile umbrei, autoare Emilia Dănescu. Cartea are 124 de pagini, format A5, o prefaţă de Florin Costinescu şi grafică Tudor Meiloiu.

„Poeziile Emiliei Dănescu din volumul de față nu sunt o notă discordantă din concretul celorlalte volume de versuri pe care le-a publicat. Privite pe acest plan este firesc să întâlnim și în această nouă carte a sa ideea evocată amplu în cele precedente: iubirea, ca sentiment solar. Ce crește, totuși? Parcurgând cele 83 de poeme ajungi la răspuns: densitatea lirică. Fiecare vers întrupează și exprimă o anumită stare sufletească, aducând în inimile iubitorilor de metaforă întremătoare vibrații de lumină: Fug spre lumină nouă/ perdele moi de ceaţă,/ Oftează-n bronz un clopot/ a bună dimineaţă.// Iar şoapta de iubire,/ desprinsă din cuvânt,/ Se-ascunde-n poezie/ departe pe pământ.

Poezia Emiliei Dănescu este o poezie de adâncuri (Numai pătimind pentru Tine,/ voi face porţile cerului/ să se deschidă.) hrănită cu sfințenie, dragoste și visare. Din versurile sale, repuse pe fulgerări de farmec, picură raze de soare.

Vocile umbrei este, așadar, o carte străbătută de un lirism robust, cu imagini luminoase, într-o unitate temperamentală care cucerește.” (Ioan BARBU)

 

Emilia DANESCU Coperta VOCILE UMBREI

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 198 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 396 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou