Home Articol Presă CNDB: Se lanseaza DanceCloud - Arhiva activă a dansului contemporan românesc
CNDB: Se lanseaza DanceCloud - Arhiva activă a dansului contemporan românesc PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Wednesday, 08 November 2017 09:58

 

București, 7 noiembrie 2017 - Centrul Național al Dansului București (CNDB) lansează DanceCloud, Arhiva activă a dansului contemporan românesc. Lansarea are loc pe 11 noiembrie la 19:30, la sala Stere Popescu și online la www.dancecloud.ro

Prezentarea interactivă a platformei va fi însoțită de un moment performativ dedicat coregrafului român Trixy Checais, un fragment dintr-un spectacol live și o proiecție inedită cu imagini video de arhivă și cu artiști de azi. Evenimentul va fi prezentat de coregrafii și performerii Andreea Novac și Paul Dunca.

Vă așteptăm și cu dans”, spune Vava Ștefănescu, coregrafă și manager al CNDB și adaugă „fiindcă este un proiect cu valențe multiple. Așa cum v-am obișnuit, CNDB continuă să îmbine spectacolele cu cercetarea și formarea, și să asigure o relevanță națională și internațională în tot ceea ce facem pentru dansatori, coregrafi și public”, încheie Vava Ștefănescu.

DanceCloud este și un certificat de naștere și un <<carnet de bal>>, pentru că adună informații documentare despre dansul contemporan din 1920 până în prezent, biografii și prezentări ale artiștilor contemporani şi o agendă culturală a evenimentelor din viitorul apropiat.”, spune Ana Papadima, coordonatoare a proiectului.

Andreea Belu, coordonatoare a proiectului de-asemeneaadaugă „Ne dorim un instrument viu, dinamic, care să invite la participare. Am lucrat nu doar cu o echipă tehnică, ci direct cu aproximativ 200 de coregrafi și dansatori, iar rezultatul sperăm să fie pe placul lor și al publicului CNDB”, încheie Andreea Belu.

www.dancecloud.rova funcționa online de sâmbătă, 11 noiembrie. Intrarea la lansarea DanceCloud, ora 19:30, este liberă, în limita locurilor disponibile.

Arhiva activă a dansului contemporan românesc este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Parteneri media ai CNDB: AGERPRES, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, B-Critic, Bucharest City App, Graphic Front, Umblat.ro, TANĂNANA

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 219 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 396 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou