Home Articol Presă Lucia Bibarț: ,,Le theatre du monde...”
Lucia Bibarț: ,,Le theatre du monde...” PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Thursday, 21 December 2017 10:23

 

 

   O valoroasă operă din fondul Bibliotecii Judeţene,,Alexandru D.Xenopol" Arad a fost restaurată. Este vorba de o piesă unicat în România şi foarte rară şi în afara ţării.

Lucrarea este un atlas al lumii şi cuprinde 105 hărţi şi planuri, gravuri originale în metal executate de Jean – Baptiste Nolin, geograf, gravor şi editor de hărţi al regelui Ludovic al XIV-lea. Titlul original al lucrării este: ,,Le theatre du monde, dedié au Roy, contenant les cartes generales et particulieres des royaumes et états qui le composent" . Lucrarea a fost realizată la Paris, în jurul anului 1700.

,,Dată fiind valoarea sa incontestabilă, dar şi starea avansată de degradare în care se afla, s-a impus restaurarea de urgenţă a volumului de mari dimensiuni (38 x 54 cm). Lucrările de conservare şi de restaurare au fost realizate cu succes la Centrul Naţional de Conservare şi Restaurare a Cărţii Vechi, din cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia. 

”La acest moment putem păstra pentru generaţiile viitoare o bijuterie a imprimeriei artistice de acum 300 de ani", a precizat Adriana Czibula, bibliotecar la Secția Colecții speciale, a Bibliotecii Județene ,,Alexandru D. Xenopol" Arad.   

 
 
 
 
 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 587 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 396 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou