Home Articol Presă CONCURS DE POEZIE
CONCURS DE POEZIE PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 19 February 2018 11:20

 

COMUNICAT

Revista Arena literarã și Asociația Difuzorilor și Editorilor-Patronat al Cãrții organizeazã în anuI 2018 prima ediție a Concursului Național de Poezie "Radu Cârneci", care va fi premers de un moment omagial „Radu Cârneci”, organizat de Editura „Betta” și revista „Arena literară”, pe 14 februaerie, orele 16.00 la Clubul „Calderon”.

Manifestarea va avea loc în perioada 15 februarie-15 martie, finalizându-se cu acordarea premiilor și cu lansarea ANTOLOGIEI ce va cuprinde cele mai valoroase dintre textele selectate în cadrul concursului.

Festivitatea care va încheia Concursul va avea loc în zilele Salonului Internațional de carte „Bookfest-2018" (finalul lunii mai).

Concursul Național de Poezie „Radu Cârneci”, ediția 2018 și urmãtoarele, se va desfãșura în conformitate cu urmãtorul

                              

REGULAMENT

1. Participarea este deschisã poeților de limbã românã, indiferent de vârstã de țara de rezidențã;

2. Poeziile (inedite- care nu au fost publicate ori postate) vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spațiere la 1,15 - 1,5, vor avea cel mult 5 pagini și vor fi trimise într-un attach, prin e-mail pe adresa, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , începând cu data de 15 februarie 2018, orele 00.00, pânã la data de 15 martie 2018, orele 24.00. Tematica pentru prima ediție va fi: Iubirea.

3. Într-un attach separat, autorul va trimite un scurt CV*, datele de contact (nume și prenume, adresa de domiciliu sau rezidențã, numãrul de telefon și adresa de e-mail) și o fotografie bust, obligatorii pentru cei care doresc ca textele sã le aparã în ANTOLOGIE, cu precizarea expresã privind opțiunea fermã de a achiziționa (sau nu) ANTOLOGIA.

4. Jurizarea se va face în douã etape:

- între 15 martie și 25 martie va avea loc o selecție a poeziilor care pot intra în ANTOLOGIE și care vor fi supuse jurizãrii;

- între 25 martie și 5 aprilie, grupajele de poezii selectate vor fi supuse atenției unui juriu format din 5 scriitori de prestigiu (3 poeți și 2 critici).

5. Rezultatele vor fi anunțate în revista "Arena literarã" nr. 9, în alte publicații de profil, pe Facebook (pagina Roșu Nae) și pe site-ul: http://editura-betta7.webnode.ro, pe alte site-uri culturale.

6. Se vor acorda trei premii și trei mențiuni, constând în diplome, cãrți din partea organizatorilor și membrilor juriului, plus publicarea poeziilor în revista „Arena literarã” și alte publicații cu care colaborăm.

Dacă se va reuși atragerea unor sponsori, se vor acorda și premii în bani.

7. La propunerea juriului, cele mai valoroase 40 grupaje de poezii trimise pentru concurs, vor fi incluse într-o ANTOLOGIE**.

                                   =======================================

Precizãri:

* 1.- CV-ul trebuie sã cuprindã numai elementele care-l caracterizeazã pe autor din punct de vedere literar: sudii de profil, debut, numãr de cãrți publicate, apariții în antologii (nr.) și în reviste literare, eventual referințe critice;

   2.- Conținutul CV-ului și numele autorului nu vor fi cunoscute de membrii juriului, ele fiind folosite doar într-un scurt portret de autor, pentru cei incluși în ANTOLOGIE.

** 1. Pentru autorii care doresc sã achiziționeze ANTOLOGIA, precizãm cã prețul la douã ex. va fi de 70 lei (inclusiv cheltuielile de transport în țarã), urmând ca, dupã ce juriul stabilește grupajele de poezii care pot fi incluse în ANTOLOGIE, sã se comunice autorilor acest lucru și sã li se transmitã care au optat pentru achiziționare, modalitatea de platã.

     2. Organizatorii pot decide dacã vor fi incluse în ANTOLOGIE și grupaje ale autorilor care nu doresc achiziționareaa acesteia.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 360 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 396 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou