Home Articol Presă Rămânem împreună!
Rămânem împreună! PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Sunday, 17 January 2010 21:13

Am decis să postez acest text pe site datorită numărului tot mai mare de e-mail-uri şi telefoane primite, aşa că:

 1. Site-ul revistei SINGUR nu este unul creat pentru elite, căci sunt destule care îşi desfăşoară activitatea în cerc închis. Puteţi considera www.revistasingur.ro drept o rampă de lansare pentru cei care n-au putut (ori n-au avut curaj) să publice în revistele literare tipărite şi care pot afla, datorită comentariilor, pe ce poziţie se situează ca autori. Totodată, participarea onorantă la acest proiect a scriitorilor deja recunoscuţi este un atu de care trebuie să profităm cu toţii, citindu-le postările. E mai simplu decât căutarea disperată a revistelor de cultură pe unde apar şi pe care, în general, nici nu le găsim la chioşcurile de difuzare a presei.
 2. Sunt convins că apariţia unor „grupuri de interese” în interiorul site-ului este un fapt benefic, deoarece autorii care postează aici nu sunt egali ca scriere, cultură acumulată sau afinităţi literare. Nu sunt deloc împotriva acestor grupuri care s-au cristalizat deja şi care ajută site-ul să devină mai performant.
 3. Vă rog să nu vă aşteptaţi să fiu permanent în legătură cu dvs. şi să vă consideraţi liberi în a scrie ce doriţi – în limita bunului simţ, desigur, pe care nu mă îndoiesc că îl aveţi cu toţii.
 4. www.revistasingur.ro nu este destinat răfuielilor personale extra-culturale, cum a făcut dl. Voces, care crede că ameninţările sale nu mă lasă să dorm noaptea. Îmi aduc aminte perfect de acel eveniment şi îi reamintesc urmările: vărul respectiv a fost tras de urechi de către şeful miliţiei din Motru pentru că a permis găştii conduse de dl. Voces să mă ia la bătaie, deşi, până la urmă, aşa cum şi spune, eu am fost cel care a câştigat în altercaţia aceea stupidă. Doar se ştia în oraş că am fost trimis la mină spre „reeducare politică”, nu-i aşa? În plus, ca persoană publică, datele despre mine, inclusiv adresa şi numărul de telefon, pot fi găsite cu uşurinţă pe internet, nu e cazul să folosim un site literar pentru a clarifica situaţii care ne privesc sub alt aspect decât cel cultural.
 5. Sunt atent şi receptiv la toate sugestiile şi propunerile de îmbunătăţire a site-ului pe care mi le trimiteţi, multe din ele fiind utile departamentului tehnic, dar vă rog să mă trataţi ca pe oricare membru înscris aici. Calitatea de fondator nu-mi conferă (şi nici nu vreau) un statut de invincibilitate. Ştiu că mulţi dintre dvs. credeţi că scrieţi mai bine decât mine şi e posibil să fie adevărat. Demonstraţi asta prin ceea ce postaţi, că nu-mi convine să-l repet pe Alecsandri, în răspunsul lui versificat referitor la Eminescu. Esenţială este, aici, admiterea faptului că nu suntem şablonizaţi şi ne putem confirma valoarea fără a crea nu ştiu ce ierarhii discutabile, la o adică.
 6. Vă mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată şi nădăjduiesc să fi făcut un lucru bun deschizând acest site care, alături de revista tipărită şi de cărţile pe care le-am scris, îmi dau sentimentul că nu trăiesc în zadar.

Rămânem împreună!

 

Ştefan Doru Dăncuş

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 312 guests online

Statistici Site

 • 3705 registered
 • 0 today
 • 0 this week
 • 396 this month
 • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou