Home Articol Presă Viorel Roman: Două articole
Viorel Roman: Două articole PDF Print E-mail
User Rating: / 2
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Tuesday, 22 May 2012 10:44

Duplicitate moldo-valaha

In vremea ideologiei panortodoxe, in straie marxist-leniniste, era firesc ca dupa Cortina de Fier bisericile unite cu Roma si elita prooccidentala din Romania sa fi fortate spre Moscova cu baioneta. Dupa aceiasi logica, practica, ar fi acuma firesc ca bisericile si elita ortodoxa sa fie reoriente spre Roma, vest. Realitatea este totul alta cu consecinte usor de prevazut. Biserica Unita a Preafericitului Lucian cardinal Muresan e persecutata, curentul prooccident e numai de fatada in timp ce Bucurestiul se foloseste de tiganii si evrei, pentru a abate atentia de la orientarea sa greco-pravoslavnica, antioccidentala.

Este normal ca greco-ortodocsii dupa cinci sute de ani de cea mai corupta si stupida administratie din lume, cea turco-fanariota, nu au cum avea un stat compatibil cu Europa occidentala. Promovarea prim-ministrilor evrei Roman si Ungureanu sau a tiganilor romi Iliescu, Nastase, Vanghelie, plus clanurile lor Butoane, Visinel, Camataru, Fane Spoitoru nu pot ascunde faptul ca nu ei sunt de vina ca statul si societatea moldo-valaha sunt in deriva.

Folosindu-se de invazia de tigani spre vest, statul intregeste acuma Casa lui Ceausescu cu cea a Manuirii Neamului, modelul de urmat al moldo-valahilor, nu a romanilor. Vor reusi valahii sa marginalizeze modelul Scoalii Ardeleane orientat  spre Roma? Cei care n-au cunoscut niciodata o politica rationala, sunt numai individual competitivi in Europa, asta pentru ca presedintii moldo-valahi Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu, se pregateste Antonescu, secondati de fideli lor Patriarhi, Teoctist si Daniel, sunt in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei constantinopolitane si moscovite, dupa o expresie interbelica. Cand va trece Carpatii Biserica Unita? Cand adera romanii la UE?

Fericitului papa Ioan Paul II la Bucuresti in 1999 a inceput dialogul cu moldo-valahi. Dar imediat s-a revenit la Iliescu si orientarea sa moscovita. Duplicitate este veche. Mihai Viteazul realizeaza Unirea cu ajutorul papei de la Roma, dar dupicitatea greco-slava il ucide. Cuza opteaza pentru unirea cu Roma, dar fratii lui il exileaza. Dupa Marea Unire se refuza orientarea spre  Roma si tara este dezmenbrata. Cand si cum va reactiona occidentul la duplicitatea actuala si care vor fi consecintele? Privind in trecut putem presupune ca vor fi negative.

Dupa 1989 Moscova si Belgradul renunta la provinciile neortodoxe din vest -Tarile Baltice, Slovenia, Croatia, Bosnia si Herzegovina -, in schimb moldo-valahi administreaza Transilvania si Banatul cu toate ca peste 10 la suta din populatia tarii a fugit in occident. Regionalizarea va obliga si Bucurestiul sa elibereze provinciile din vest sau se va uni cu Roma si va renunta la coruptia, clientelismul si blocajul administrativ greco-pravoslavnic? Cand va adera Romania, nu numai duplicitar, la Europa occidentala, la UE?

www.viorel-roman.ro

Antisemitismul ortodox

Premierii evreii Petre Roman si Mihai Razvan Ungureanu au fost dati jos din functie intempestiv (ca evreul Primakov la Moscova) pentru a nu putea candida la singura demnitate decisiva in Romania si Rusia, cea de Uns al Celui Atotputernic, Intaistatator al Statului si Bisericii, pentru ca, dupa cum bine se stie, Patriarhul si clerul pravoslavnic sunt salariatii smeriti ai Presedintelui.

Evreii au rolul de intermediari cu lumea apuseana, de modernizatori a societatii cronic subdezvoltate din Romania si Rusia. Ortodocsi si evreii isi urmaresc interesele lor divergente si de obicei minoritatea e intr-o pozitie defavorabila. Vezi cresterea si descresterea influentelor evreesti in Rusia (ca in Romania etc.) in ultimele doua secole analizata exhausiv de Alexandr Soljenitzin.

Criza din 2007 a readus in discutie rolul evreilor intr-o forma mai voalata decat in razboului mondial II, cand  jidanii si tiganii, dupa terminologia antisemita a vremii, erau considerati vinovati de toate relele si deportati in Transnistria sau fugeau in Palestina. Si acum vinovati sunt tiganiii, care discrediteaza neamul si bancherii, 1% (majoritatea evrei) care exploateza 99%. (dupa ziarul BURSA)

Cine-i vinovat? Majoritatea ortodocsilor spun ca evreii conduc lume, finantele. Bancile lor au infiintat Sistemul federal de rezerv?, Banca Centrala a USA, o institutie particulara, condusa de Greenpan (originar din Romania), arhitectul crizei actale si actualmente Ben Shalom Bernanke. FMI conduce tara pe fata.

In realitate, atat in trecut, cat si in tranzitia actuala, ortodocsii sunt depasiti de cerintele rationalitatii occidentale, pe care nu o intelag. Ca urmare nici nu o accepta. Pe de alta parte ei se vad mereu nedreptatiti de occidentali, cu care in mod paradoxal nici nu vor sa stea sincer de vorba. Refacerea unitatii crestine cu Roma, singura cale care ar debloca energiile folosite in diversiuni, minciuni cusute cu ata alba, este amanata la calendele grecesti.

Paradoxal ortodocsi se considera superiori fata de catolici si protestanti, asa ca vina situatiei lor precare nu poate fi decat a acestora. Dar occidentalii sunt prea puternici pentru a risca o confruntare. Asta a demonstrat Razboiul Rece dintre ortodoxo-comunisti si capitalistii, individualistii din vest. O noua Cortina de Fier, care sa protejeze oarecum primitivitatea die est, e acuma inacceptabila.

De aceea antisemitismul ortodox este de fapt o forma de antioccidentalism cu traditie, mai veche decat Marea Schisma 1054. El incepe cu incompatibilitate dintre greci si romani, dintre greco-ortodocsi si romano-catolici, dintre orient si occident. Atat antisemitismul cat si antioccidentalismul nemarturisit vor dispare cand ortodocsii si occidentalii refac unitatea in diversitate crestina. In caz contrar se revine la cunoscuta despotie orientala.

www.viorel-roman.ro

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 401 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 287 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou