Home Eseu Viorel ROMAN: STATUL CATOLIC CU POPOR ORTODOX E ROMÂNIA?
Viorel ROMAN: STATUL CATOLIC CU POPOR ORTODOX E ROMÂNIA? PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Friday, 04 May 2018 10:09

 

Klaus Werner Iohannis, preşedintele României reprezintă statul acquis-ului catolic, capitalismului UE/NATO, Imperiului Sf. Petru şi este capul Bisericii Ortodoxe în simfonie cu Statul. În acesta dublă calitate e inimaginabil ca un ortodox pune la îndoială voinţa Împăratului Bizanţului, Tarului Rus, ale lui Stalin, Putin, sau la români ale lui Vlad Ţepeş, Fanarioţilor, Anei Pauker, Dej, Ceauşescu, Iliescu... Preşedintelui, ales de toţi românii.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD (fost PMR, PCR, FSN), reprezintă devălmăşia ortodoxă moldo-valaha, Imperiul Sf. Andrei, teocraţia neo-feudală, paternalismul Fanarului, de aceea se îndoieşte de legitimitatea UE/NATO, cu toate angajamentele în acest sens.

Ortodoxo-comunistii au lichidat Biserica unită cu Roma, intelectualitatea filo-occidentală şi după 1989, se aşteptau ca Biserica şi activul lor de Partid să fie lichidate, la fel. Mare a fost mirarea tovarăşilor când au văzut nu-s nici măcar condamnaţi pentru genocidul lor religios, cultural, că rămân cu Bisericile luate ilegal, că omul Moscovei şi al Partidului, Iliescu rămâne la putere. În acest context e firesc ca Dragnea vrea „să trăiască în capitalism cu devălmăşie socialistă“, să devină şeful Statului, Partidului, Guvernului, Justiţiei şi Bisericii. Vrednic este! I-a cântat deja şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.Statele Paralele reprezentate de Iohannis şi Dragnea sunt ilegitime, fiecare din perspectiva celuilalt, şi într-un conflict surd, permanent. Cu Armata Roșie în RPR şi cu Partidul lui Ceauşescu în RSR, supuşii urmau fără să crâncnească voinţa Secretarului General al PCR-ului trimis de Cel de Sus. Acum cu Armata NATO şi cu UE ortodocşii au libertatea de mişcare, a cuvântului şi se pot prevala de drepturile occidentalilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar nostaligia după paternalismul oriental nu dispare peste noapte.

Din anul 2007, după aderarea la Europa, preşedintele ţării, partide politice, parlamentul, guvernul, justiţia s-au obligat să implementeaze acquis-ul catolic, adică drepturile și obligațiile care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene, în contradicţie cu tradiţia strămoşească, cutuma teocraţiei, după cum vedem în zilele noastre. După Brexit, un Romxit şi integrarea în Imperiile teocrate euro-asiatice rus sau turc nu este exclusă, dar e puţin probabilă, având în vedere că cinci milioane trăiesc, au votat pentru occident, şi lipsa de credibilitate a „miticilor“ortodocşi moldo-valahi în Ardeal, Banat, Bihor şi Maramureş.

* * *

Puţină istorie. Germanii lichidează Imperiul Roman de Apus, iar islamo-arabi pe cel de Răsărit. În sec. VIII. Grecii se salvează în Asia Mică, Constantinopol şi fac din Imperiul Roman un „regat grecesc“, anti-latin, Bizantin. Romani persecutaţi se asimilează sau fug în munţi, pe insule sau la nord de Dunăre, dar şi aici le se impune cu forţa ierarhia ortodoxă bizantina, altfel le tăia popă (greco-slav) limba latină". Astfel supravieţuiesc ei şi sub sultanul turc şi patriarhul său grec până la Mihai Viteazul, care sub egida Ligii Creştine (NATO) condusă de Papa şi a Sfântului Imperiu Roman de Naţiune Germană (UE), uneşte Tara Românească, Moldova cu Transilvania. Unirea nu rezistă din cauza incompatibilităţii dintre greco-ortodoxie şi catolicism de la aceea vreme.

Un secol mai târziu, ardeleni se unesc cu Roma şi Biserica Unită, Școala Ardeleana pun bazele emancipării naţiunii, statului occidental, democratic, capitalist, care se înfăptuieşte la Marea Unire, 1918. Războiul dintre Statele Paralele Ilegitime - catolic vs ortodox - din perioada interbelică se încheie cu victoria ortodoxo-comunistilor, care desfiinţează Biserica unită, reorientează 2.000 de biserici cu baioneta de la Roma spre Bucureşti/Moscova şi face din Şcoala Ardeleana greco-catolică, una fără Dumnezeu. Şi azi moldo-valahaii vor să fie model de urmat pentru toţi romanii şi prezintă Scoala Ardeleana ca iluministă, nu catolică.

1989, URSS, urmaşa Bizanţului dispare şi România (fără Basarabia) revine la civilizaţia euro-atlantică, UE/NATO, dar românii nu pot renunţa la o mie de ani de evlavie orientală, ceea ce creeaza dificultăţi în relaţiile cu occidentalii. Asta vedem de la Mihai Viteazul, la Unirea cu Roma, la încercarea de catolicizare sub Cuza, la Marea Unire, în perioada interbelică (cu rege catolic şi 25% din populaţie filo-occidentala), la vizita Fericitului papa Ioan Paul ÎI la Bucureşti, la Centenarul, la care nu mai vine papa Francisc.

Speranţa, şansa refacerii unităţii creştine a anului revoluţionar 1989 nu s-a fructificat, aşa că deja nemulţumirea generală în est şi vest generează un război rece religios. Care Stat Paralel Ilegitim se va impune la Dunărea de jos, la Porţile Orientului, statul de drept occidental sau paternalismul fanariot, libertate contractuală sau neo-iobagia neo-fanariotă, democraţia occidentală catolică sau teocraţia orientală, euro-asiatica, individualismul sau devălmăşia ortodoxă moldo-valaha, socialismul sau capitalismul, ortodoxia sau catolicismul?

Vor reuşi romanii în State Paralele Ilegitime despărţite de Carpaţi să găsească o cale comună de emancipare socială şi naţională în civilizaţia euro-atlantica, pentru care optează deja mai mult decât cinci milioane bajenite în UE/Europa? Sau vor recădea, ca de atâtea ori în istoria lor, în servitutea teocratică euro-asiatică turco-greco-pravoslavnica? În lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite şi constantinopolitane?

(va continua)

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 178 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 234 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou