Home Eseu Aşa ne manipulează!
Aşa ne manipulează! PDF Print E-mail
User Rating: / 0
PoorBest 
Written by Voces   
Sunday, 17 January 2010 03:41

Iniţial, ideea unei conspiraţii mondiale a îngrozit populaţia planetei. Astăzi, elevii americani vorbesc despre acest subiect cu detaşare şi plictis, ca şi cum această “conspiraţie” ar fi ceva normal, ceva de care nu trebuie să-ţi fie teamă, atâta vreme cât hot-dog-ul şi cutia de Coca-Cola îţi sunt oricând permise. Sub această imbecilizare şi delăsare, în subteranele aparentei bunăstări, se produc cele mai cumplite tragedii, cele mai incredibile crime în masă: pentru a salva ideea circulaţiei produselor pe pieţele lumii sunt necesare conflicte armate în toate colţurile planetei, căderea comunismului în Europa sau gâlceava din Balcani, războaiele cu arabii sau repetatele atentate cu bombe, embargo-ul, sclavia şi libertatea.

De ce trebuie întreţinut acest procedeu economic dezastruos, cui folosesc atâtea genocide şi înţelegeri secrete? Eu afirm că diavolului, el este direct interesat în asigurarea materiei prime pentru monetăriile sale mizerabile.

Ce fac toţi domnii aceştia eleganţi care dau, cu mutre grave, declaraţii de presă şi trăiesc în general la costum şi cravată? Ce discută ei în cadrul unor “consfătuiri internaţionale”? Ce “consfătuiesc” atât de important încât numărul lor creşte continuu şi – exasperant! – masele sunt de acord cu această progresie aparent necesară?

Undeva, în ARN-ul uman există o genă care provoacă supunerea. Autoritatea stăpânului o activează, o ţine sub control şi o foloseşte în scopuri proprii. N-am greşit când am spus că omul se doreşte sclav. Tragedia a început atunci când locul stăpânului bun a fost luat de un stăpân orgolios care a profitat de asta pentru a-şi manipula supuşii. De aici până la “exploatarea omului de către om” n-a mai fost nici măcar un pas iar şleahta de îmbuibaţi la costum şi cravată duc mai departe tradiţia “statului” care, în fond, este alcătuit chiar din ei.

 

Comments  

 
0 #1 Daniel Vasile 2010-01-17 10:54
Foarte interesant punct de vedere, şi chiar bine-venit. Mi-au plăcut aceste cuvinte:
"Tragedia a început atunci când locul stăpânului bun a fost luat de un stăpân orgolios care a profitat de asta pentru a-şi mani[censored] supuşii."
Din păcate, aşa arată lumea în care trăim. Nu cred că vom mai putea schimba ceva de acum încolo. Această ierarhie se va perpetua în continuare la fel ca întotdeauna.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 384 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 396 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou