Home Altele Parfumul cuvintelor, Ionela Flood, Editura Deliana, Buc.2010
Parfumul cuvintelor, Ionela Flood, Editura Deliana, Buc.2010 PDF Print E-mail
User Rating: / 3
PoorBest 
Written by Florin Isache   
Sunday, 20 February 2011 11:16

Într-o  lume în care totul pare că este pe cale de dispariţie, într-o lume în care zâmbetul nu se mai fabrică şi abia dacă mai găseşti câte unul răzleţ, rămas demult pe o faţă ce aparţine altei vieţi, într-o lume în care nu moartea vine spre noi, ci noi mergem spre moarte,, plătind regal o datorie de-a trăi/ şi o îndrăzneală de a muri’’, Ionela Flood ne propune o terapie intensivă.

O terapie pe termen lung, terapia prin iubire, prin dragoste- o legătură între efemer şi etern, între suprafaţă şi adânc, între pamânt si cer. Dragostea – un sentiment fără de care nu am fi nimic:,, Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.’’(corinteni 1.13, Biblie).

Aşadar, cu sufletul supraîncărcat de sentimente pure, poeta dăruie şi se dăruie timpului prin cuvânt, abordând în tematica sa lirică forma primordială de iubire- Iubirea pentru Dumnezeu, precum şi celelalte reflexe ale acestei iubiri: pasiunea dintre un <el> şi <ea>( vino.pag.37),iubirea  pentru identitatea fiinţei- o temă care ne întoarce cu 90 de grade către rădăcinile naţiei(colind.pag 111,115, 119).

Cu toate că nu este străbătut de filonul mai mult sau mai complicat al ambiguităţilor, al complexităţilor lirice, volumul de versuri,, Parfumul Îngerilor’’- prin dozajul figurilor de stil, prin nuanţele afirmaţiilor, prin legăturile cu cititorul- incită la lectură şi la meditaţie.

 

Florin Isache, Roşiorii de Vede, România

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 449 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 287 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou