Home Proză Dominic Diamant: A M B I T U S (PÂNĂ-N PÂNZELE ALBE) - fragment
Dominic Diamant: A M B I T U S (PÂNĂ-N PÂNZELE ALBE) - fragment PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 10 July 2017 12:57

            ***

A încetat din viaţă, după o lungă şi grea suferinţă, şi Caterina , soţia vărului meu Tudorică Vlad din Curcania. Am fost şi eu la înmormântarea ei şi chiar am scris o pagină cu lux de amănunte despre tristul eveniment, care s-a spulberat într-o clipă, şi nu mai răbdare s-o reiau.

Azi am citit pe Yahoo un lung şi consistent interviu acordat de Barbu Cioculescu la vârsta de 89 de ani. O biografie complicată care, până la urmă, i-a asigurat o bătrâneţe liniştită cu soţia lui Simona, mai tânără decât el cu şaptesprezece ani.

Încă aştept să intru în posesia cărţuliei „Ademenirile nopţii”. Am primit asigurări că imediat ce va fi tipărită la Cluj, îmi va fi trimisă.

Din „Sereniada” mai am un singur exemplar pe care nu ştiu cui să-l ofer. Am oferit câte un exemplar vărului meu Mitică Buleandră, lui Sorin Dobre şi Magdalenei Chiriac. Nu ştiu dacă în toată literatura română mai există vreun asemenea caz, cu atât de puţine exemplare tipărite. Măcar prin asta să fiu şi eu unic sau, mă rog, o excepţie.

                                     ***

Despre Mamonia, tărâmul tuturor posibilităţilor nefaste, morile de vânt şi monştrii cu care n-am încetat să mă lupt, am tot scris, până mi s-a făcut lehamite. La fel am procedat şi cu TBC-iştii şi şobomanii ce-au făcut ravagii irecuperabile. Politica m-a scârbit într-o asemenea măsură  încât am exclus-o din preocupările mele, afectându-mă  într-un mod nemeritat.

Pentru ca aseară să-l revăd pe filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu, invitat la emisiunea ÎN FAŢA TA, dezbătând cu un imens sictir şi năduf aceleaşi probleme, într-un mod mai laborios şi edificator.

Invitatul a pus un accent deosebit pe faptul că societatea noastră de astăzi se prezintă atât de lamentabil pentru că a suportat o vreme atât de îndelungată ororile şi crimele sistemului comunist şi postcomunist.

Dacă sub regimul comunist nu aveai posibilitatea să te exprimi şi să lupţi împotriva sistemului, atât de opresiv şi represiv, în regimul aşa-zis democratic de astăzi, poţi urla din toţi bojocii că nu te aude nimeni, scena politică fiind ocupată de oamenii crescuţi şi formaţi în comunism şi de copiii acestora.

Filosoful a explicat cât se poate de clar că au fost afectate înseşi fundamentele  naţiunii, spiritul şi sufletul, acest fapt fiind de o gravitate excepţională, astfel putându-se explica imensele şi nefastele derapaje produse în ţara noastră.

Faptul că plagiatori notorii au fost în situaţia de a acorda pe bandă rulantă diplome de absolvire altor plagiatori,  nu face decât să legalizeze hoţia şi impostura generalizată care se practică sub ochii noştri.

Faptul că ignoranţa şi incompetenţa, garnisite cu foiţa de staniol a titlurilor dobândite în mod fraudulos, guvernează  şi ocupă întreaga scenă politică, explică dezastrul creat în care ne zbatem acum.

Faptul că societatea e atât de atomizată  şi destrămată, fără putinţa de a se constitui într-o societate civilă puternică, e consecinţa ideologiei criminale care a dus la spălarea creierelor şi la imbecilizare.

Aceeaşi politică nefastă şi criminală a dus la crearea noii intelectualităţi de cacao, care ne face râs în faţa lumii civilizate şi ne menţine în năuceala şi deruta atât de păguboase.

Ieşirea din fundătura în care ne zbatem necesită eforturi susţinute şi laborioase din partea întregii comunităţi, pe termen îndelungat, cu o viziune clară şi un deziderat realist. 

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 558 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 396 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou