Home Proză Ștefan Doru Dăncuș: Dincoace de geam (fragment din cartea cu același titlu)
Ștefan Doru Dăncuș: Dincoace de geam (fragment din cartea cu același titlu) PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 13 November 2017 14:09

 

M-am trezit cu o senzație puternică: un  pumn de țărână suntem cu toții.

Mă copleșește ideea că suntem posesivi, aroganți și limitați la a vedea numai până mâine, nu suntem antrenați pentru perspectivă, pentru deschidere. Chiar și eu, în cărțile mele, am vorbit despre Rai ca și cum mi-ar aparține, ca și cum aș avea o proprietate acolo, ca și cum aș fi deasupra tuturor datorită acestei averi minunate. Nu sunt sigur dacă e infatuare sau intuiție. Mă aflu în plin cutremur, conectat la cea mai pură formă a umilinței (proprie doar dezmoșteniților și sfinților). De-aș avea un munte la îndemână aș cădea în genunchi dar între zidurile blocului gestul ar părea teatral.

În dimineața asta nu mai pot proporționa cât am lovit și cât am fost lovit, cât bine și cât rău am adus lumii de la naștere și până acum. E tot mai viu sentimentul că acțiunile noastre zilnice sunt rezultatul unui genial plan de îndepărtare de la scopul pentru care viețuim; ne dăm de lucru unii altora și observăm prea târziu cum deodată suntem bătrâni, părăsiți în magma incertitudinii: ce urmează?

Altă față a inutilului: să lupt pentru a-mi impune opera. De ce? Cui folosesc paginile scrise până acum? Am pornit să cuceresc lumea și până la urmă am fost cucerit eu de ea, spunea cineva.

Dar poate e vorba aici numai de oboseală, se apropie sfârșitul anului, de aceea mă simt așa. O nouă zi, un nou asalt. Nu contează dacă învingem ori suntem învinși, contează că suntem mereu în plină acțiune, deși una paradoxală: ne luptăm fiecare cu fiecare iar dacă diseară unii dintre noi vor fi victorioși, mâine va fi rândul lor să piară.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 282 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 234 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou