Home Proză Costel BABOŞ: GENUNCHIERE (SCHIŢĂ UMORISTICĂ)
Costel BABOŞ: GENUNCHIERE (SCHIŢĂ UMORISTICĂ) PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Thursday, 15 February 2018 12:24

 

Nu-mi place să merg la biserică pentru că trebuie să mă voluntariez la statul în genunchi. Genunchii nu sunt făcuţi să stai pe ei. Mai bine stai pe fund, stai în picioare, stai pup pe buda turcească, stai la orizontală, dar nu în genunchi. E chinul de pe lume. Îmi amintesc că tata mă pedepsea fără milă când nu eram prea cuminte. Şi plângeam de cădea tencuiala, aşa dureri îmi pricinuia statul în genunchi. La biserică nu te obligă nimeni! Stai în genunchi că aşa vrei tu, căci altfel se uită alţii urât!!! Unii fac buff şi cad din picioare direct în genunchi sau în patru labe dacă-şi pierd echilibrul. Alţii cad din picioare direct în extaz şi îşi mai dau şi cu capul de pământ. Şi nu o dată, ci de mai multe ori. Fac un fel de reverenţe. După care îşi mai fac şi un milion de cruci, din sperietură.


La serviciu, dacă e musai să stai în genunchi, porţi genunchiere, e obligatoriu, să nu-ţi paradeşti rotula şi cartilagiile că nu-ţi mai dă nimeni altele. Nici ligamente nu-ţi dă, nici tendoane, nici nimic. Ţi se dă hapuri, eventual, dacă-ţi tremură prea tare mădularul cu pricina, pilule de la care te ia cu dureri de stomac sau de cap, că aşa sunt pilulele, fac bine la una şi ravagii la ce-a mai rămas.

Genunchii trebuie protejaţi, asta e. Alături de durerea de spate genunchii sunt cei mai expuşi durerilor, în general. Cu capul e altă poveste.


Unii îşi cer nevestele în genunchi. Nu zic că e o prostie, ca să nu se supăre cei care şi-au cerut nevestele în genunchi. Şi printre ei poate am chiar prieteni buni. Poate au făcut-o din romantism. E prefrabil ca îngenunchierea să fie considerată un gest romantic, pentru că altfel se numeşte slugărnicie, înrobire, aservire, supunere, înjosire.

Din respect îl saluţi pe om sau îi întinzi mâna, nu îngenunchezi în faţa lui decât dacă vrei să te umileşti sau să ţi se taie capul. E adevărat că şi curvele (atât de sex feminin cât şi masculin, să nu se creadă ca sunt sexist) mai prestează servicii în genunchi, e treaba lor. Eu însă le recomand genunchiere.

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 247 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 234 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou